Restauracja

Serdecznie Zapraszamy

Karta Menu

20:00-22:00

// Przekąski //

Tarta

szpinak / pokrzywa / szalotka / pomidory cherry / rukola / krem balsamiczny

24 PLN

150 g.

Pierogi

szczupak / sos maślany / mięta / grillowany fenkuł / zielony groszek

26 PLN

150 g.

Tatar z pomidora

pomidor / anchois / podwędzany twaróg / czerwona cebula / paluszki grissini

28 PLN

150 g.

Rostbef

rostbef po angielsku / rukola / szalotka / pikle / grzyby marynowane / krem balsamiczny /chips pszenny

32 PLN

150 g.

// Sałatki //

Arbuz

kompresowany arbuz / rukola / roszponka / ser kozi / oliwa bazyliowo - miętowa

26 PLN

180 g.

Cezar

sałata rzymska / kurczak sous-vide /anchois / oliwa / grzanki czosnkowe

28 PLN

180 g.

// Zupy //

Consome

bulion z pieczonej kaczki / pielmieni / julienny

14 PLN

250 g.

Rybna

klarowny wywar rybny / sandacz / łosoś / warzywa

18 PLN

250 g.

// Dania główne //

Kaczka

pieczona kaczka (160 g) / pierogi z farszem modrej kapusty, żurawiny i kaszy pęczak / palony por / glazurowane buraczki

40 PLN

280 g.

Miętus

miętus z pieca (150 g) / tagiatelle warzywne / au gratin / aromatyczny sos cytrynowo – maślany

42 PLN

280 g.

Wołowe poliki

poliki wołowe (160 g) / wytrawny gofr / ratatouille / pieczony pomidor cherry / sos demi–glace

48 PLN

280 g.

// Pasta & dania wegetariańskie //

Papardelle

makaron papardelle / bazyliowe pesto / żółte cherry / parmezan

28 PLN

220 g.

Pierogi

szpinak / podwędzany twaróg / sos maślany / chips z parmezanu

28 PLN

220 g.

// Desery //

Pana cotta

wanilia / owoce sezonowe / mus z mango

24 PLN

150 g.

Tarta

biała czekolada / mascarpone / owoce leśne

26 PLN

150 g.

// Karta Menu // plik do pobrania

// Tabela alergenów //

Uprzejmie informujemy, że wytwarzane przez nas dania - wszystkie lub wybrane - zawierają produkty, które mogą wywołać alergie. W przypadku wątpliwości personel udzieli Państwu wszelkich informacji.

Szczegółowy opis składu dań dostępny jest w lokalu.

 

“To co trzyma nas przy życiu – to poczucie humoru i JEDZENIE!
Nie zapominajmy o jedzeniu, bo bez śmiechu jakoś tydzień wytrzymamy…”

Joss Whedon

 

 

// Szef Kuchni // 

     Pierwsze szlify zdobywał jeszcze w latach 80 w restauracjach najbardziej znanej w Polsce w tamtych czasach sieci hoteli „Orbis”. Silne serce ciągnęło jednak dalej. Pogłębiał wiedzę w Niemczech i Australii gdzie promował polską tradycję kulinarną. 

Podróże kulinarne zaowocowały tym, że podstawą kuchni Piotra są autorskie wariacje potraw polskich urozmaicanych międzynarodowymi akcentami.

 

 

Kwintesencją dobrej kuchni jest oryginalność, sposób prezentacji dań jak również klimat i pasja do gotowania jaką wnosi w nasze progi. 
 

Mikołajki Resort&Spa – Hotel, Mazury

Obróć ekran swojego urządzenia Pokaż wersję mobilną