Restauracja

Serdecznie Zapraszamy

Karta Menu

13:00-16:00 / 20:00-22:00

// Karta Menu //plik do pobrania

// Przekąski & Sałatki //

Frittata z chłodnikiem

ziemniaki/ jajka / chrupiący bekon Wino białe LAZARILLO VERDEJO 15 cl +10 PLN

27 PLN

250 g.

Rosti

łosoś wędzony / trójkąty ziemniaczane salsa z ogórka małosolnego i jabłka / por kwaśna śmietana Wino białe LAZARILLO VERDEJO 15 cl +10 PLN

29 PLN

180 g.

Sałatka Sezonowa

mix sałat sezonowych /pomidor cherry ogórek /rzodkiewka /czerwona cebula mini mozzarella /sos winegret z krewetkami /5 szt./ +12 PLN Wino białe LAZARILLO VERDEJO 15 cl +10 PLN

23 PLN

160 g.

Sałatka Wiosenna

grillowany melon /ser kozi /rukola truskawki /arbuz /sos z granatów /mięta Wino białe LAZARILLO VERDEJO 15 cl +10 PLN

29 PLN

160 g.

// Makarony //

Tagliatelle kurkami*

makaron pszenny / śmietana / ser pleśniowy *istnieje możliwosć zamiany na makaron ryżowy Wino białe CASTELNUOVO PINOT GRIGIO 15cl + 17 PLN

29 PLN

220 g.

Farfalle z wędzonym łososiem*

makaron pszenny / pomidory suszone / sos bazyliowy *istnieje możliwosć zamiany na makaron ryżowy Wino białe CASTELNUOVO PINOT GRIGIO 15cl + 17 PLN

34 PLN

220 g.

// Dania rybne //

Sandacz

filet z sandacza / szparagi / sos cytrynowo -maślany purée ziemniaczane z oliwą truflową / koper Wino białe WILD PAW CHARDONNAY 15cl +20 PLN

38 PLN

280 g.

Łosoś

grillowany filet z łososia / kalarepa / cukinia masło bazyliowe / panko / ziemniaki z wody Wino białe WILD PAW CHARDONNAY 15cl +20PLN

38 PLN

280 g.

// Dania mięsne //

Kurczak supreme

filet z kurczaka / grillowana polenta sos musztardowy / kalarepa / zielony groszek Wino czerwone, półsłodkie CASTELNUOVO ROSSO 15cl +14 PLN Wino czerwone SANAMA CAMRENERE 15cl +17 PLN

35 PLN

280 g.

Schab

stek ze schabu z kością sous-vide / kapusta podsmażana podgrzybek / ziemniaki po parysku w mundurkach / koper Wino czerwone, półsłodkie CASTELNUOVO ROSSO 15cl +14 PLN Wino czerwone SANAMA CAMRENERE 15cl +17 PLN

37 PLN

280 g.

Wołowina

poliki wołowe / kopytka / sos pieczeniowy wędzona śliwka / kapusta czerwona / szalotka Wino czerwone, półsłodkie CASTELNUOVO ROSSO 15cl +14 PLN Wino czerwone SANAMA CAMRENERE 15cl +17 PLN

39 PLN

280 g.

// Street food //

// Zupy //

Burger wołowy

bułka pszenna / sałatka szwedzka / bekon pomidor suszony / czerwona cebula / frytki / sos americano

38 PLN

180 g.

Rosół po królewsku

16 PLN

250 ml.

// Desery //

Naleśniki 3 szt.

krem czekoladowy / owoce sezonowe bita śmietana

18 PLN

160 g.

Ciasto dnia

21 PLN

160 g.

// Cała karta menu //

// Tabela alergenów //

Uprzejmie informujemy, że wytwarzane przez nas dania - wszystkie lub wybrane - zawierają produkty, które mogą wywołać alergie. W przypadku wątpliwości personel udzieli Państwu wszelkich informacji.

Szczegółowy opis składu dań dostępny jest w lokalu.

 

“To co trzyma nas przy życiu – to poczucie humoru i JEDZENIE!
Nie zapominajmy o jedzeniu, bo bez śmiechu jakoś tydzień wytrzymamy…”

Joss Whedon

 

 

// Szef Kuchni // 

     Pierwsze szlify zdobywał jeszcze w latach 80 w restauracjach najbardziej znanej w Polsce w tamtych czasach sieci hoteli „Orbis”. Silne serce ciągnęło jednak dalej. Pogłębiał wiedzę w Niemczech i Australii gdzie promował polską tradycję kulinarną. 

Podróże kulinarne zaowocowały tym, że podstawą kuchni Piotra są autorskie wariacje potraw polskich urozmaicanych międzynarodowymi akcentami.

 

 

Kwintesencją dobrej kuchni jest oryginalność, sposób prezentacji dań jak również klimat i pasja do gotowania jaką wnosi w nasze progi. 
 

Mikołajki Resort&Spa – Hotel, Mazury

Obróć ekran swojego urządzenia Pokaż wersję mobilną